Stress

Stress er en tilstand af overbelastning og ubalance, som – hvis det står på i længere tid – kan medføre sygdom, kroniske smerter eller angst og depression.

Stress kan opstå i mange forskellige situationer og handler ikke kun om, at man har for travlt. Tværtimod kan stress sagtens opstå, hvis man har for lidt at give sig til, og hvad der udløser stresssymptomer er fuldstændig individuelt fra menneske til menneske.

Som hovedregel kan man sige, at stress opstår, når man føler, at man ikke kan leve op til de krav og forventninger man selv, andre mennesker eller samfundet som helhed stiller.

Min erfaring både som behandler, som konfliktvejleder og som leder i det private erhvervsliv er, at vi er flere mennesker end godt er, der lever med mental overbelastning, uanset om vi nu har en formel stress-diagnose eller ej. Og det er min overbevisning – og egen erfaring – at kroppen spiller en markant rolle i forbindelse med stress.

Først og fremmest afslører kroppen altid som den første, hvis der er mental overbelastning på færde, og hvis man er opmærksom kan man faktisk spotte meget tidligt i forløbet, om man er på vej ind i en usund stresstilstand.

Symptomer på stress kan være måde fysiske, psykiske og adfærdsmæssige.
De mest almindelige fysiske symptomer på stress er høj puls og hjertebanken. Men andre symptomer kan være hovedpine, svimmelhed, smerter i muskler og led, ondt i brystet, søvnproblemer, ubeslutsomhed, forvirring, frustration, tristhed, koncentrationsbesvær, unødig bekymring, tankemylder og så videre.

Behandling af stresstilstande

Ofte oplever mennesker i stress eller konflikt at være “ude af sig selv” eller “ved siden af sig selv”. Og følelsen af at mangle kontakt med kroppen og være “alt for meget oppe i hovedet” er et kendt symptom. Det er også derfor man som stressramt typisk overhører alle de signaler, man får fra kroppen.

Derfor er et af de vigtigste elementer i min behandling at hjælpe dig med at finde tilbage i kroppen og få en fornemmelse af dens grænser og signaler. Mange stressramte har desuden smerter i muskler og led, som jeg kan hjælpe med at analysere, forstå og lindre.

Mit fokus i behandlingen er at hjælpe dig tilbage i kroppen og forhåbentlig også på sigt at støtte dig i at genskabe balance mellem din krop, dit sind og din sjæl, så du får et stabilt ståsted.

Min tilgang til dig som stressramt er 100% individuel, for ingen har brug for det samme. Men typisk vil en session indeholde

  • Samtale
  • Meditation
  • Afspændingsmassage

Nogle gange anvender jeg også

  • Sansestimulering
  • Energibalancering, chakra balancering eller anden healing
  • Forskellige øvelser, fx åndedrætsøvelser, yoga, der støtter dig til ro og nærvær
  • Vi kan også gå en tur langs Gudenåen i samtale eller stilhed

Jeg anbefaler, at der er god tid til første session, og det vil være en fordel, hvis du kan komme 3-4 gange med et par ugers mellemrum i begyndelsen og så efterfølgende med 1-2 måneders interval, indtil du er tilbage på fode igen.

Jeg giver gerne et godt samlet tilbud på et længerevarende forløb, og du binder dig først efter 2-3 behandlinger. Kontakt mig gerne inden booking på 30221078 eller book en god lang tid (gerne 80 minutter) og skriv lidt stikord om din situation i notefeltet.