Massage til børn

Børn har mindst lige så god gavn af massage som voksne – og det gælder uanset om barnet har en diagnose, er sansemotorisk udfordret eller bare helt “efter bogen”.

Igennem massage og berøring påvirker vi følesansen, som har en afgørende betydning for menneskets udvikling, motorik og relation til andre mennesker. Massage giver ro og forståelse for kroppen og dens grænser og kan støtte og opmuntre barnet til at føle sin egen krop og forstå dens signaler.

Også i familien er massage mellem børn og forældre en værdifuld, varm og glædesfuld aktivitet, og jeg vejleder meget gerne forældre i, hvordan I selv kan vedligeholde massagens gavnlige effekt på daglig basis. Massage afhjælper taktile problemer og giver bedre søvn og trivsel. Dette kan i perioder kræve daglig massage, hvilket kun forældre har mulighed for at tilbyde deres børn

Hvordan foregår børnemassage

Når man kommer til børnemassage hos mig, er det først og fremmest vigtigt, at barnet selv har lyst til at få massage eller blive rørt på kroppen. Tilgangen til barnet og aflæsningen af det enkelte barns behov er afgørende for effekten og oplevelsen af massagen.

Når jeg masserer børn, foregår det typisk uden på tøjet, og ofte med redskaber som for eksempel bolde. De fleste børn har rigelig effekt af at blive masseret med et par ekstra lag i mellem. Men nogle gange kan barnet være helt klar på at få masseret hænder, fødder eller hovedbund præcis på samme måde som jeg ville gøre ved voksne.

Afhængigt af barnets alder og behov, kan det også komme på tale med “rigtig” oliemassage.

En børnemassage tager sjældent mere end 30 minutter – så er der fyldt op. Jeg foretrækker, at en forælder er til stede undervejs, så barnet er helt trygt og vi kan snakke sammen om det, der sker.

Jeg er uddannet i Specialpædagogisk Børnemassage fra Nordlys Centret i Silkeborg og har personlig erfaring med børn med sanseintegrationsforstyrrelser.

I skal afsætte 45 minutter til børnemassage. En halv time på briksen og 5 minutter før og efter massagen.