Smerter

Smerte er en sansning, der opstår når en indre eller ydre påvirkning, fx en skade, en sygdom eller en anden belastning, fx af psykisk karakter, beskadiger kroppen. Oplevelsen af smerte er helt individuel fra menneske til menneske og kan være meget kompleks.

I nogle tilfælde er det nemt at identificere årsagen til smerterne. Det skyldes måske en specifik skade, som kan behandles isoleret. Men i mange tilfælde er billedet mere uklart:

Måske har der været en skade i en skulder på et tidspunkt, men nu er smerterne trukket lidt over i den anden side og der er i øvrigt kommet hovedpine med i købet. Lidt træthed og en generel følelse af opgivenhed over kroppen. Trætheden har resulteret i, at fitnesscenteret er lagt på hylden for en stund – og derfor gør det nu også ondt i lænden, fordi du ikke får den trænet.

Hvis du kender den situation, så er du i samme båd som rigtig mange mennesker, der kommer hos mig.

“Jeg har gennem tiden prøvet meget massage og mange massører.
Har aldrig haft så meget velvære og smertelindring i kroppen,
som efter behandling hos dig.

Lars Grønfeldt

I forbindelse med smertebehandling kan det være godt finde ind til årsagen til den præcise smerte. Er det en skade, en vane, en kropsholdning, en skævhed eller en psykisk overbelastning, der udløser smerten? Men det er ikke altid, du kender årsagen eller at jeg kan finde årsagen til smerten. Nogle gange skal der flere samtaler og behandlinger til. Du kan også opleve, at jeg henviser dig til læge, fysioterapeut eller kiropraktor med henblik på korrekt diagnosticering.

Behandling af smerter

Når jeg behandler konkrete smerter anvender jeg en kombination af dybdegående massage og triggerpunktsterapi. Et triggerpunkt er et udløsningspunkt, som ofte befinder sig et andet sted end der, hvor man normalt selv oplever at have en smerte eller en spænding. Triggerpunkterne behandles med et særligt massagetryk, som giver en kortvarig smerte i punktet, men derefter en befriende lindring i det smertefulde eller spændte område.

Når smertebilledet er mere komplekst, foretrækker jeg at gå mere holistisk til værks, og lægger større vægt på samtalen og en generelt bearbejdning af hele det kropsområde, som er involveret i smerten. Det betyder fx at jeg foretrækker at give en hel rygmassage frem for en massage udelukkende af lænden.

Uanset hvad du døjer med, så kan en god massage altid afhjælpe de gener og kompensationssmerter, som en skade typisk afføder. Ligesom jeg har god erfaring med at hjælpe kroniske smertepatienter til ro i kroppen og bedre accept af frustrationer og irritation, som smerter og træthed bærer med sig.

Første gang du kommer, anbefaler jeg, at du booker god tid, gerne mindst 60 minutter, så der er tid til, at jeg laver en kropsanalyse og vi taler problematikken grundigt igennem, samt god tid på briksen.

Hvis du har en eller flere opfølgende behandling, kan det være nok at booke 40 minutter.